Je kunt alle actuele berichten vinden op de website van het Doetinchemse wielercafé Parijs is nog ver.

Een wielercafé, dat ontbreekt nog in Doetinchem. We zijn best geinteresseerd in wielrennen, maar we beleven het allemaal in eigen huis of op het internet. De hoogste tijd om wielrennen met anderen te ervaren en het te kunnen aanraken.

hoe het zo kwam

Het idee is ontstaan toen ik groepjes wielrenners links en rechts in de stad zag verzamelen op zondagochtend. ‘Het zou toch leuk zijn als je gewoon kunt zitten en niet tegen een lantaarnpaal hoeft te hangen en meteen even naar de remmen laat kijken.’ Zoiets dacht ik.

het ging maar verder

Dat idee van het wielercafé is verder ontwikkeld. Ik hou van wielrennen en moutainbiken maar ik vind het ook erg leuk om er naar te kijken. Dus voegde ik een TV-scherm toe aan het idee om samen etappes of klassiekers te kijken. En literatuur, dat vind ik ook leuk, dus kwam er een gezellig zitje waar schrijvers hun boeken presenteren. En als die schrijvers er niet zijn kun je vanuit je luie stoel sterke verhalen vertellen over je beklimmingen en andere overwinningen.

virtueel en historie

En toen kwam de virtual life-video erbij maar ter compensatie van deze nieuwlichterij ook een museumpje. Over een plaatselijke fietsheld bijvoorbeeld. En als je het over terug-in-de-tijd hebt (ik ben natuurlijk ook bizzstory): ook verkoop van bijzondere wielrentruitjes in retrostijl.

nu moet het wielercafé er nog komen

Zo is het ontstaan, en nu moet het er van komen. Maar het wielercafé ga ik niet alleen doen. Daarom vraag ik anderen mee te denken en mee te doen. Om een beetje vaart te krijgen in het treintje ga ik bloggen. Een makkelijk begin want bloggen is toch al mijn vak. Lees het en doe mee. Word ook een ervaring rijker.

Parijs is nog ver

Klik op de foto hieronder om een beeld te krijgen van het wielercafé Parijs is nog ver.

Inspiratie voor wielercafé in Doetinchem
Een mooi pand, maar komt die vergunning?

Een mooi pand, maar komt die vergunning?

Of ondernemers het naar hun zin hebben in Doetinchem weet ik niet. Ik denk dat er juichende statistieken zijn. Maar voor startende ondernemer die iets van de gemeente moeten krijgen is het geen aangenaam vertoeven. Voor de oorzaak zou erg gemakkelijk zijn om te wijzen...

Een pand voor wielrenners op het oog

Een pand voor wielrenners op het oog

Ik heb een pand op het oog. Welke? Dat ga ik nog niet zeggen. Tip: het ligt aan de rafelranden van de stad, zoals dat zo mooi heet. Daar waar het allemaal wat minder was en het langzaam weer beter wordt. Ik wil er graag aan bijdragen en meeliften op de...

Studieboeken inspireren het wielercafé

Studieboeken inspireren het wielercafé

Er is nog geen pand, nog geen inrichting maar als het meezit kan ik eind deze maand al mensen ontvangen. De studieboeken voor Sociale Hygiëne zijn binnen. sociale hygiëne Voor het eerst in het wordingsproces van het wielercafé is er iets fysieks gebeurd. Denken en...

Hoe val je een bord spaghetti aan?

Hoe val je een bord spaghetti aan?

Mijn gepimpte website is on line. Dat leek mij het startsein om in rotvaart blogs te plaatsen over de voortgang van het wielercafé. In een keer het hele bord volscheppen. Maar het lijkt wel een bord spaghetti. vlotte website Mijn oude website was nog best fraai maar...