Als er een strijd is om de beste zomerhit van 2018 maakt Gorillaz een serieuze kans. De band, bestaande uit vier geanimeerde bandleden maakt veel avonturen mee. Dit keer is het een luchtig verhaaltje op het strand van Long Beach (of iets dergelijks). De zomer leent zich uitstekend voor niemendalletjes. Dat is, ondanks de luchtigheid, niet het geval bij Humility van Gorillaz. Dat is te danken aan de inbreng van good old George Benson maar ook aan een onderhoudende videoclip.

verhalen van Gorillaz

Gorillaz is voor verhalenvertellers een mooi verbeeld hoe het zou kunnen. De leden van de band, 2D, Murdoc, Noodle en Russel, zijn sinds hun eerste optreden in de videoclips van Gorillaz ontwikkeld tot ronde karakters met vele fans. En voor ieder nieuw project van Damon Albarn zijn de leden weer beschikbaar. In de loop van de jaren zijn ook vele geanimeerde personages toegevoegd zoals de engerd Ace die ook in Humility een rol speelt. En het aantrekkelijke van deze verhaalvorm is bekende artiesten het een eer vinden om een rol te spelen.

Jack Black

Zo speelt in Humility de komiek Jack Black iemand die heel graag net zo goed gitaar speelt als George Benson. Jack Black is ook muzikant maar zal dat altijd met een vette knipoog zijn. George Benson laat zich muzikaal heel duidelijk horen. De oude jazz-gitarist is bekend van give me the night en klinkt hier herkenbaar terug. De gitaar van Benson klinkt als een lentebriesje danst tussen de trage zomerse akkoorden. Het ideale ingrediënt voor een zomerhit, naast het lome stemgeluid van Damon Albarn.

stop unicorns

En dan de clip. Er is teveel om op te noemen. Kijk dus zelf en geniet hoe 2D flierefluitend door de clip schaatst, hoe komiek Jack Black zich George Benson waant, en hoe de animatie-held Russel Hobbs een einde maakt aan Unicorns om te beginnen met 2D.